Auli Peltokangas
Uskonkuja 3, 63800 Soini
p. 040-7399 859
auli.ojala(at)luukku.com

Uutisia 19.5.

On taas viikonloppu vierähtänyt enempi tai vähempi koiramaisissa jutuissa. Kävi tuossa mielessä, että mitähän sitä oikein tekisi ilman tätä koiraharrastusta? Kai sitä sitten siivoaisi, hoitaisi puutarhaa tms. mitä ”normaalit” ihmiset tekevät 😀

Mutta asiaan. Lauantaina oli ensimmäinen kokous uudessa pestissäni E-P:n kennelpiirin tokojaostossa. Osasin vielä oikeaan osoitteeseenkin kennelpiirin uusiin toimitiloihin. Mukavasti siellä juttu luisti ja pääsin ”sisälle” juttuihin. Jaoston väki oli osaksi tuttua porukkaa jo entuudestaan. Nopeasti siellä aika vierähti ja seuraava työ mihin jaoston puitteissa osallistun on Tuurin näyttely, jossa hoidamme infopistettä ja myymme luetteloita.

Sunnuntaina oli helteinen päivä ja kummasti alkoi jo posket punoittamaan parin tunnin kentällä seisomisen jälkeen. Olin Soinin Eläinystävien järjestämässä mätsärissä toisena tuomarina ja arvostelin pennut sekä pienet aikuiset koirat. Lapsi ja koira -kisan ja junior-handlerin arvostelimme yhdessä toisen tuomarin kanssa. Oli tosi mukavaa nähdä erilaisia koiria ja esittäjiä :)

Pasi ja O-P osallistuivat myös mätsäriin, mutta en ehtinyt heidän suoritustaan paljon nähdä. Pasin mielestä meni päin (sensuroitu). O-P oli kuulemma juoksennellut vähän miten sattuu ja pääasiassa yrittänyt pois kehästä toisten koirien luo. Ja ne liikkeet ovat aina olleet niin hienot kun on harjoiteltu!!! No lisää häiriötä ja harjoittelua. Kehän ulkopuolellakin oli kovin kiinnostunut muista koirista kun pitelin hetken aikaa ennen kehien alkua. Luuli vissiin tulleensa naisiin, mutta ei O-P makeaa mahan täydeltä 😉

Mätsärin jälkeen nopean kotona kääntymisen jälkeen menimme Päivin ja Harrin kanssa meidän mökille taipparitreeneihin. Treeneissä oli mukana Simba ja Stella ja otin meidän Sanninkin mukaan harjoittelemaan kun se kovasti tykkää jotain tehdä.

Simballe otettiin kaikki taipparinomaisesti paitsi jälki jäi tekemättä kun kani oli vielä sen verran kohmeessa. Laukaukset tosin vain starttarilla. Simba teki tosi hienon vesityön ja hakuruudusta haetutin viisi + heittovariksen. Osa tuli käteen, mutta osa jäi pienen matkan päähän. Helle ja suomaasto oli kyllä raskas kulkea suurelle koiralle, joten voi olla, että siinä vähän väsähtämistäkin lopussa oli.

Stella teki myös hyvän vesityön ja sitten elämänsä ensimmäisen hakuruudun. Heittovaris tuotiin hyvin, mutta sitten hakuruudussa jouduin vähän olemaan apuna, että tyttö hoksasi mitä siellä tehdään. Vähän avustettuna saimme kolme varista talteen ja jätimmekin asian sitten hautumaan seuraavaan kertaan.

Sanni teki myös hyvät markkeeraukset veteen ja pysyi hyvin käskyn alla myös siirroissa alueiden välillä. Hakuruudusta viisi varista + yksi ohjauksella, joka sekin mekin ihme kyllä ihan nappiin. Ainoa mikä suorituksessa mätti oli alun luovutukset, jotka kyllä loppua kohti parani. Ja jaksoi koko ajan kuumuudesta ja raskaasta maastosta huolimatta tosi hyvin :) Mun kymppivuotias <3

Kuvista on jälleen kiittäminen Harria :)