Auli Peltokangas
Uskonkuja 3, 63800 Soini
p. 040-7399 859
auli.ojala(at)luukku.com

Treenausta pitkästä aikaa…

Sunnuntaina 28.4. oli taas pitkästä aikaa treenit kasvateille. Paikalla olivat Poju (KT Ivory), Valto (KT Ebony), Simba (KT Tutti Frutti) ja Stella (Strongline’s Cute Kiss).

Tällä kertaa harjoittelimme näyttelyseisontaa ja sopivaa ravausvauhtia sekä tietenkin hampaiden katsomista ja muuta kopelointia. Kun on nyt tuo upouusi mittakeppikin hommattuna niin samalla mittailin koiria. Onni-Poikakin oli ”vääränrotuisena” paikalla, mutta eipä se tuntunut häiritsevän sitä eikä muitakaan 😀 Kaikille sain hyväksyttävän tuloksen mittauksessa. Simba näyttää  kookkaalta, mutta en saanut mittauksessa kuin 59,5 cm. Tai no onhan siinä jo kokoa, mutta ei kuitenkaan yli 60 cm.

Näyttelyharkkojen jälkeen lähdimme metsään ja siellä tehtiin vähän koiran tason mukaisesti hakuruutua ja kanilla laahausjälki. Jälki ei ollut täyspitkä kenelläkään, mutta ainakin tämän jäljen kaikki hoitivat mallikkaasti. Stellalle jälki oli ihan ensimmäinen ja tarvitsi pari uudelleen lähetystä ennen kuin tajusi mennä jäljen loppuun saakka. Kani palautettiin sen jälkeen hienosti ohjaajalle käteen. Kani pääsi tämän harkan jälkeen ansaitsemaansa lepoon, sillä kunto ei ollut enää häävi. Ketään koirista kanin kunto ei kyllä haitannut :)

Simba on menossa tänä kesänä taippareihin ja olikin toki porukan kokenein. Ainoastaan palautuksissa oli huomauttamista, mutta kyllä ne varikset vähintäänkin varpaille asti tuotiin. Pikku hiontaa ja treenausta vielä palautuksiin niin kaikki sujuu hyvin.

Muillekin tuli pieniä kotiläksyjä ja katsotaan kesän aikana missä mennään. Valto on kyllä jo aloittanut taipparikurssin ja Pojukin on menossa kesän aikana treeneihin. Täytyy sanoa, että kaikkien koirieni tapaan pojissa on intoa kuin pienessä kylässä. Sen kun saa suunnattua haluamaansa asiaan niin ihme jos ei tulosta tule.

Kotipihalla saivat pikkupojatkin tutustua pieneen harakkaan ja sitä kyllä kannettiin innoissaan :)