Auli Peltokangas
Uskonkuja 3, 63800 Soini
p. 040-7399 859
auli.ojala(at)luukku.com

Seinäjoen KV-näyttely ja Puppy&Veteran Show

Näyttelyissä käynti on jäänyt tänä vuonna todella vähiin ja sitten sattui samalle päivälle niin Seinäjoen KV-näyttely kun Puppy&Veteran Show.  No saimme sovittua asiat niin, että Päivi menee Stellan (Strongline’s Cute Kiss) Hyvinkäälle ja minä sitten Lyytin, Elmon ja Jeren kanssa Seinäjoelle. Tyttikin (KT First In Line) osallistui Seinäjoen näyttelyyn.

No meidän Seinäjoen reissu ei mennyt ihan niin kuin olimme suunnitelleet, sillä Elmo loukkasi etujalkansa rymytessään Lyytin kanssa auton perällä. Pelkäsin jo mitä sattuu kun kieppuminen oli sitä luokkaa ja juuri ennen kuin pääsimme perille kuului takaa kiljaisu. Elmon käpälä oli jäänyt Lyytin ja koiraverkon väliin :( Tarkemmin emme asiaa siinä ajossa voineet katsoa. No perille ei ollut kuin joku sata metriä ja siellä totuus sitten paljastui. Elmo ei varannut painoa jalalle juuri ollenkaan ja kehään ei viitsitty mennä EVAa hakemaan. No odottelimme sitten ”vähän” harmistuneena narttujen kehiä. Tytti osallistui eka kertaa käyttöluokkaan ja mielestäni esiintyi hyvin. Tuomarin mielestä ei kuitenkaan ollut vielä valmis; erityisesti pää ja kuono-osa kaipasi vahvistumista ja karva ei ollut mieleisessään kunnossa. Tuloksena KÄY H. Arvostelussa oli kuitenkin paljon hyvääkin. Lyytillä oli kerrankin karva kunnossa ja esiintyminen sujui Lyytimäiseen tapaan. Tuloksena oli VAL ERI/3, SA ja PN 3. Olin tosi tyytyväinen meidän mummo-koiran (tuomarin nimitys) pärjäämisestä nuorempien joukossa. Sanoin kyllä tuomarille, että Lyytissä ei ole mitään muuta mummomaista kuin tuo ikä :)

Tässä vielä Lyytin arvostelu: ”Kauttaaltaan narttumainen. Hyvin ryhdikäs, tasapainoisesti muotoutunut, tilava narttu. Erittäin feminiininen pää ja ilme. Hyvät silmät. Miellyttävä eturinta. Liikkuu vauhdikkaasti, hyvä askelpituus, vähän jäykkä edestä. Nauttii esiintymisestä ja esiintyy erinomaisesti.”

Stella pärjäsi ensimmäisessä koitoksessaan hyvin :) Pikkupentuluokassa (4,5 – 5,5 kk) Stella oli nuorimmasta päästä ja sijoittui narttupennuissa viidenneksi. Kaikkiaan samassa luokassa oli 15 pentua. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Stellan arvostelu: ”Kaunisilmeinen hyvä pää, hyvä otsapenger. Kaunis karva. Liikkuu edestä ja sivusta hyvin, hieman ahtaammin takaa. Hyvät tassut. Kaunis profiili. Iloinen luonne.”

Minulla ei ollut Seinäjoella kameraa mukana, joten loppuun kuva pikku Stellasta :)